EP 500 M ELEKTROFÜZYON KAYNAK MAKİNASI 

ileelectropowertr

EP 500 M ELEKTROFÜZYON KAYNAK MAKİNASI 

d993eb32-e26d-44f1-a7fa-ef33aa83e0aa-300x225 EP 500 M ELEKTROFÜZYON KAYNAK MAKİNASI 

ELECTROPOWER

 

KBS 500 M ELEKTROFÜZYON KAYNAK MAKİNASI 

  • 20-500mm arası kaynak yapabilme imkanı
  • Tabanca tipi barkod okuyucu ile kaynak imkanı
  • Manuel kaynak imkanı
  • 3000 adet protokol hafızası
  • 175volt – 275 volt arası çalışabilme özelliği
  • Yüksek voltaj koruması
  • %100 yerli % 100 Milli
  • CE belgeli
  • TS İSO 9001 BELGELİ
  • 500 mm ye kadar PE ve PP fittingsleri kaynak yapabilme imkanı
  • 4×20 karakter 5 mm yazı boyutu, yeşil Led
  • Otomatik kaynak kontrol
  • Türkçe menü

 

 

Teknik Özellikler

  • Nominal Voltaj: 230 V (tolerans 175 V – 275 V)
  • Frekans: 50 Hz – 60 Hz (tolerans 40 Hz – 60 Hz)
  • Güç: 3600 VA
  • Elektrik koruma sınıfı: IP 54
  • Sigorta: 20 A – 230 V
  • Primer Devre Akımı: 16 A
  • Ortam Sıcaklığı: -10 +60
  • Çıkış Voltajı: 8 V – 48 V AC
  • Maksimum Çıkış Akımı: 100 A

Adsız-211x300 EP 500 M ELEKTROFÜZYON KAYNAK MAKİNASI 

YAZILIM AVANTAJLARI

  1. Cihaz ilk açılışta ve kaynak işlemi haricinde prob uçlarından elektrik çıkışı vermez.
  2. Kaynak işlemine geçmeden önce voltaj ve süre değerinin girilmesi koşulu vardır.
  3. Barkod okuyucu ile giriş (otomatik ;      okunduğunda değerler yerlerine konur)
  4. Manuel volt –süre girişi  (max :    48 volt ,2500 saniye)
  5. Manuel barkod no girişi
  6.      Kaynak işlemi başlarken tüm çevresel şartlarını gözden geçirerek limitler dahilinde olup olmadıgını degerlendirir. Aşağıdaki koşullar dahilinde kaynağa başlar.

 

  1. Hava ısısı 0*C den büyük , 60*C den küçük ise ;

not : 30*C -60 *C  arasındaki hava sıcaklığında ,kaynak süresinden  -6 sn eksiltir.

  1. Cihaz ısısı 85*C den küçük ise ;
  2. Şebeke voltajı 170 volt dan büyük , 260 volttan küçük ise ;
  3. Şebeke frekansı 40 Hz den büyük , 60 Hz den küçük ise ;
  4. Kullanıcı yetkisi açık ise ;
  5. Bakım tarihi geçmemiş ise ;

 

  1. Kaynağa basladıgında ilk olarak prob uçlarındaki direnci ölçerek , bağlanan yükün manşon değerleri içerisinde olup olmadıgını kontrol eder.

0.1 ohm – 15 ohm arasındaki değerleri normal kabul ederek kaynak süresini başlatır. Haricindeki değerlerde çalışmayı durdurarak manşon hatası verir.

Böylelikle cihaz çıkışının kısadevre veya amaç dışı kullanım durumlarından korunması sağlanmıştır.

 

  1. Yük direnci normal ise istenen voltaj değerini ,  1 – 5 sn içerisinde 8v dan baslayarak soft start şeklinde ayarlar. Cihazın ani yüklenmesi ile saturasyona uğraması önlenmiştir. Anlık ölçümler ile bu değeri  otokontrol ayarı yöntemiyle sabit tutar. Gerekli gücü tolerans dahilinde sağlayamıyorsa voltajı kesip hata bilgisini verir(OVER LOAD).

 

  1. Barkod ile bilgi girişi yapıldıysa ; Direnç değeri için +/-   % 20

Voltaj değeri için  +/-    % 5   tolerans tanır.

 

 

Manuel  VOLT-SÜRE  girişi yapıldıysa  ;     İlk ölçülen direnç değerine ve yazılan voltaja göre aynı toleransları uygular. Tolerans dışı yük dirençlerinde uygulamayı sonlandırır uygun manşonun takılmadığını bildirir.

 

  1. Kaynak esnasında tüm ölçüm ve kontroller ,gerçek zamanlı ve kesintisiz olarak kaynak süresi bitene kadar yapılır. Yukarıda bahsi geçen değerler kaynağın herhangi bir anında limitler dışına çıkar ise ,kaynak işlemini bitirir ve ilk tespit ettiği hatayı, değeri ile birlikte mesaj ekranı ile kullanıcıya bildirir.
  2. Kaynak süresi tamamlandı ise ; hafızaya tüm kaynak bilgileri ile başarılı olarak kaydeder. Sesli bildirim ile kaynak voltajını keserek , manşonun soğuma süresini ekranda geri sayım olarak gösterir. Soğuma süresi bittiğinde de sesli ikaz ile ana ekrana döner.
  3. Kaynak işlemi , bir hatadan veya iptal edilmesinden dolayı kesilmiş ise kaynağı  hafızaya başarısız olarak kaydeder. Bilgi mesajından sonra ana ekrana döner.
  4. Her yapılan kaynak işlemine sırasıyla bir protokol numarası verir ve kaydeder. Aynı zamanda ana ekranda gösterir. Protokol numarasıyla sayılan kaynak işlemi ile makinanın kaynak yapma sayısı 2000 adet ile sınırlanmıştır. Bakıma gitmesi gerektiğinden makinanın teknik durumu, yetkili servis tarafından takip edilebilmektedir.
  5. Makinada ,  Kullanıcı ve Servis adı altında iki adet  Menü  vardır. Her ikisine de ayrı şifreler ile girilebilmektedir. Bu şifreleri üretici tayin eder. Kullanıcı kendi şifresini isteğine göre iptal veya devreye alabilir. Böylelikle yetkisiz kullanımlar engellenmiş olur.
  6.                   Kullanıcı yetkilerine aşağıdaki menu ile erişebilir ;
  7. Dil seç                       :     TR , EN
  8. Kaynak  izni              :    aç – kapat
  9. Manuel kaynak izni :    aç – kapat
  10. Şifre değiştir
  11. Kayıtlara göz at
  12. Tüm kayıtları sil
  13. Üretici kod no

 

DONANIM  AVANTAJLARI

 

  1. Elektronik komponentler (aktif ,pasif) ülkemizde yaygın kullanılan ve üretimi devem eden (regüle) malzemelerden seçilmiştir.
  2. Yarıiletkenler ;

( microcontroller,triac, optocoupler,transistor,diod,sensor,..vb. )  , üretimi konusunda başarılı çalışan global firmaların ürünleri kullanılmıştır.

Ör  ;  Microchip : microcontroller , ST Microelectronic : power components,

Analog Devices : operasyonel amplifier

 

  1. Pasif malzemeler ;
  2. Direçler ,ısı değişikliklerinde bile  kararlı çalışabilen metalfilm tipi kullanılmıştır.
  3. Kapasitörler , voltaj ve ısıl çalışma limitleri yüksek tutularak elektriksel ve fiziksel dayanıklılığı artırılmıştır.
  4. Baskılı Devre Kartı (PCB ) üzerindeki elemanlar  ,tamamen DIP (Dual in packet) kılıf kullanıldığından elde montajı bile mümkündür.

Pahalı montaj makinesi ve teçhizatlarına ihtiyaç duyulmadan üretilebilir.

 

  1. Komponentlerin  monte edildiği PCB ,  yurtiçinde yerli bir sertifikalı fabrika tarafından ,kurşunsuz hall ve kalay kaplamalı olarak üretilmektedir.
  2. Komponentleri PCB üzerine montajında , kurşunsuz gümüş ve bakır katkılı kalay lehim kullanılmıştır.
  3. Güç trafosu , EMI Filter, akım trafosu ve besleme trafosu gibi endüktif yükler, Arge aşamasında yerli üreticiler ile fikir ve işbirliği yapılarak en verimli çalışan

modelleri elde edilerek ,cihazın çalışmasına en faydalı hale getirilmiştir.

 

  1. Güç  Trafosunda yüksek verimliliğin sağlanması ;
  2. Kaynak makinesinin çalışma şartları baz alındığında genellikle Jenerator kullanıldığından giriş gerilimi (şebeke) kararlı değildir. Bazen  170 VAC ye kadar düşmektedir.

Bu nedenle , en düşük giriş voltajı ile de istenilen gücün karşılanabilmesi sağlanmıştır. Tersi durumda ise maksimum 275 VAC de kararlı çalışması , elektronik ölçüm-kontrol tekniği ile ,gerçek zamanlı max. %0.5 hassasiyetle yapılarak giriş voltajı ,maksimum 170 VAC değerine ayarlanabilmektedir.

Böylece güç tüketimi de azaltılarak mevcut giriş gücü ile maksimum gücün kullanılabilmesi mümkün olmuştur.

  1. Trafo üzerinde tel sarım tekniklerinden en verimli olan bakır LIZ teli kullanılmıştır. Tek tel yerine çoklu telin , tek tel kalınlığı oarantısında paralel sarılması ile akım artışı sağlanmıştır. Burada elektriğin temel ilkesi olan özelliğinden faydalanılmıştır ; elektrik akımı frekans düşük ise telin merkezinden yoğunlukla akar, frekans yükseldikçe akım yoğunluğu merkezden dışa doğru yönelir. Şebeke frekansı  50-60 hz olduğundan elektrik için düşük kabul edilebilir. Çoklu tel kullanmak ,daha çok tel merkezi sağladığından elektron akımları artmaktadır. Böylelikle akım sayısı artırılmış ,voltaj ise sarım sayısı aynı olduğundan kararlı kalmıştır.
  2. Bobin sargısı tamamen bakır olup ,alaşımlı maden olmamasına özen gösterilmiştir. Bakır madeni elektromanyetik indüksiyon için en uygun madendir. Alaşım madenleri( demir,alüminyum,.vb) bu özelliği zayıflatarak güç kaybına neden olurlar.
  3. Trafo nüvesi  50-60 hz de çalışabilen TOROID malzemedendir. Yüksek yoğunluklu demir tozlarının sıkıştırılarak fırınlanmasından elde edilir. Bu yöntemle daha fazla elektriksel geçirgenlik(gaus değeri) sağlanır. Gaus un yüksek olması oranında elektron transferi de artar. Akımın artırılması güç faktörünü de aynı oranda artırır. Fazladan sarım sayısına ihtiyaç duymadan güç verimi sağlanmıştır.
  4. Elektromanyetik  Filitre( EMI ) ile şebekeden parazit frekanslar temizlenmiştir. Şebeke voltajı   ve akımının ( max.275vac-18 amper) üzerinde güç transferi sağlayabilir özelliktedir. Şebekeden gelecek parazit sinyalleri veya cihazın içinde oluşabilecek istenmeyen elektromanyetik sinyallerin toprağa aktarılması ,bobin çıkışına eklenen  C+RC  Filitre devresiyle yapılmıştır.
  5.                Akım trafosu da,  toroid malzeme ile 1:1000 oranında yüksek doğrulukla çıkış verebilecek şekilde hazırlanmıştır. Bu yöntem ile ,akımı güç trafosu kablosundan izoleli ölçümü mümkün kılar ve maliyeti ekonomiktir.
  6.      True RMS (Root Mean Square) voltaj ve akım ölçümleri yapılmıştır. Ac voltajın pulse lerinde oluşan dalgalanmalar voltajın sabit değerde gelmediğinin bir göstergesi olduğundan ortalama 10 adet pulse voltaj değeri ( 10x 10ms) örnek alınarak  gerçek değeri hesaplanır  ;

V_pulse 1 + ….. + V_pulse 10 / 10 =  V_True RMS

Bu işlem ile  çalışma süresinin her  100ms sinde tekrarlanarak gerçek zamanlı doğru ölçümler elde edilir.

 

17.      Dijital ısı ölçümlerinde  kullanılan sensor (Dallas Semiconduktor) başarılı bir yarı iletken malzemedendir. Isıya dayanıklılığı yüksek olduğundan uzun sürelerde kararlı çalışabilir. Kalibrasyon a gerek duymadan yüksek doğrulukta ısı verisi  alınabilir.

Dış hava sıcaklığı ve iç makine sıcaklığı gerçek zamanlı olarak kesintisiz ölçülmektedir.

18.Saat ve Tarih  Poğramdan bağımsız çalışan RTC ( Reel Time Clock) ile yapılmıştır. Bir hafıza pili ile uzun süreli kesintisiz çalışabilir. Sadece okuma ve ayarlama proğram tarafından yapılır. Programda yer işgal etmeyeceğinden  çalışmayı etkilemez.

19.      Bütün işlemler anakart üzerindeki Microcontroller tarafından proğram mağrifeti ile yönetilir .    Anakart  +5VDC – 0.25A  güç ile çalışır (5×0.25=1.25 w)

20.Elektriksel izolasyon önlemleri alınmıştır.

 

  1. Anakart besleme kaynağı ile güç trafosu  optocoupler komponent ler ile birbirinden izole edilmiştir.
  2. Şebeke voltajı ölçümü ise ; besleme trafosundaki ek sargı ile şebeke –anakart yalıtımı saglanmıştır.
  3. Güç trafosunun ölçümü için 10 Mohm luk bir giriş empedansı uygulanmıştır.
  4. Akım trafosu için ölçüm giriş empedansı 5 Mohm dur.
  5. Topraklama ; cihaz kasasına monte edilen tüm parçalara bağlanmıştır.

(anakart ,güç trafosu,besleme trafosu ,emi fitler,akım trafosu,..vb.)

 

KBS 500 M ELEKTROFUSIONSSCHWEISSMASCHINE

Möglichkeit zum Schweißen zwischen 20-500mm
Schweißmöglichkeit mit einem Barcode-Lesegerät
Manuelle Schweißmöglichkeit
3000 Protokollspeicher
Fähigkeit von 175 Volt bis 275 Volt zu arbeiten
Hochspannungsschutz
100% Inland 100% Milli
CE-zertifiziert
TS ISO 9001 ZERTIFIKAT
Möglichkeit zum Schweißen von PE- und PP-Fittings bis 500 mm
4×20 Zeichen 5 mm Schriftgröße, grüne LED
Automatische Schweißsteuerung
Türkische Speisekarte

Technische Spezifikationen

Nennspannung: 230 V (Toleranz 175 V – 275 V)
Frequenz: 50 Hz – 60 Hz (Toleranz 40 Hz – 60 Hz)
Leistung: 3600 VA
Elektrische Schutzklasse: IP 54
Sicherung: 20 A – 230 V
Primärstrom: 16A
Umgebungstemperatur: -10 +60
Ausgangsspannung: 8 V bis 48 V AC
Maximaler Ausgangsstrom: 100A

SOFTWARE-VORTEILE

Das Gerät gibt beim ersten Einschalten und beim Schweißen keine Elektrizität von den Sondenspitzen ab.
Es ist eine Bedingung für die Eingabe von Spannung und Zeit vor dem Schweißvorgang.
Eingabe mit Barcodeleser (automatisch, Werte zum Zeitpunkt des Lesens setzen)
Manueller Spannungseingang (max: 48 Volt, 2500 Sekunden)
Manueller Barcode kein Eintrag
Zu Beginn des Schweißvorgangs werden alle Umgebungsbedingungen dahingehend bewertet, ob sie sich in Grenzen befinden. Es beginnt unter folgenden Bedingungen zu schweißen.

Wenn die Lufttemperatur 0 * C groß ist, 60 * C klein;
Hinweis: Bei Lufttemperatur zwischen 30 * C -60 * C subtrahieren Sie -6 s von der Schweißzeit.

Wenn die Gerätetemperatur so niedrig wie 85 * C ist;
Wenn die Netzspannung größer als 170 Volt und kleiner als 260 Volt ist;
Bei einer Netzfrequenz von 40 Hz min., 60 Hz min.
Wenn Benutzerberechtigung aktiviert ist;
Wenn das Wartungstermin nicht abgelaufen ist;

Wenn Sie mit dem Schweißen beginnen, wird zunächst der Widerstand an den Sondenspitzen gemessen, um zu überprüfen, ob die angeschlossene Last innerhalb der Manschettenwerte liegt.
Es nimmt wie üblich die Werte zwischen 0,1 Ohm und 15 Ohm an und leitet die Schweißzeit ein. Es stoppt den Betrieb bei den Werten außerhalb und gibt den Manschettenfehler aus.

Auf diese Weise ist es möglich, die Geräteausgabe vor Kurzschlüssen oder unbeabsichtigten Anwendungsfällen zu schützen.

Wenn der Lastwiderstand normal ist, stellen Sie den gewünschten Spannungswert im Sanftanlauf ein, indem Sie von 8V in 1 – 5 Sek. Beginnen. Plötzliche Installation des Gerätes verhindert die Sättigung. Bei Sofortmessungen bleibt dieser Wert mit der Einstellungsmethode für die automatische Steuerung konstant. Wenn die erforderliche Leistung nicht innerhalb der Toleranz liegt, wird die Spannung abgeschaltet und eine Fehlerinformation gegeben (OVER LOAD).

Wenn Sie Informationen mit Barcode eingegeben haben; +/- 20% für den Widerstandswert
Gibt +/- 5% Toleranz für den Spannungswert.

Wenn manuelle VOLT-TIME-Eingabe vorgenommen wird; Es wendet die gleichen Toleranzen entsprechend dem ersten gemessenen Widerstandswert und der geschriebenen Spannung an. Bei Nicht-Toleranz-Lastwiderständen, beenden Sie die Anwendung und zeigen Sie an, dass die richtige Hülse nicht installiert ist.

Während des Schweißens werden alle Messungen und Kontrollen in Echtzeit und ohne Unterbrechung bis zum Ende des Schweißens durchgeführt. Die Quelle für die oben genannten Werte geht sofort über jede Grenzen, Schweißen und Fertigstellen der ersten den Fehler erkennt, benachrichtigt den Benutzer, mit dem Wert des Nachrichtenbildschirms.
Wenn die Ressourcendauer abgeschlossen ist; Es zeichnet den Speicher erfolgreich mit allen Quellinformationen auf. Es schaltet die Schweißspannung per Sprachmeldung ab und zeigt die Abkühlzeit der Hülse als Countdown auf dem Bildschirm an. Wenn die Kühlzeit abgelaufen ist, kehrt der Summer zum Hauptbildschirm zurück.
Wenn die Ressourcenoperation aufgrund eines Fehlers oder einer Stornierung unterbrochen wird, registriert sich die Ressource erfolglos im Speicher. Die Informationsnachricht kehrt dann zum Hauptbildschirm zurück.
Es weist jedem konfigurierten Quellprozess eine Protokollnummer zu und zeichnet diese auf. Es wird auch auf dem Startbildschirm angezeigt. Bei der Schweißoperation, die anhand der Protokollnummer gezählt wird, ist die Schweißnummer der Maschine auf 2000 Stück begrenzt. Der technische Zustand der Maschine kann vom autorisierten Service verfolgt werden, da dieser weggehen muss.
Auf dem Gerät gibt es zwei Menüs unter dem Namen Benutzer und Service. Beide können mit separaten Passwörtern eingegeben werden. Diese Passwörter werden vom Hersteller vergeben. Der Benutzer kann sein Passwort auf Anfrage abbrechen oder deaktivieren. Dies verhindert eine unbefugte Nutzung.
Benutzerrechte können mit dem folgenden Menü erreicht werden;
Wählen Sie die Sprache: TR, EN
Quellberechtigung: Öffnen – Schließen
Manuelle Ressourcenfreigabe: Öffnen – Schließen
Passwort ändern
Protokolle durchsuchen
Löschen Sie alle Datensätze
Hersteller-Code-Nr

HARDWARE-VORTEILE

Elektronische Komponenten (aktiv, passiv) werden aus den in unserem Land gebräuchlichen und regulierten Materialien ausgewählt.
Halbleiter;
(Mikrocontroller, Triac, Optokoppler, Transistor, Diode, Sensor, etc ..).

Ex; Microchip: Mikrocontroller, ST Microelectronic: Leistungskomponenten,

Analoge Geräte: Operationsverstärker

Passive Materialien;
Regisseure sind Metallfolien, die auch bei Temperaturschwankungen stabil arbeiten können.
Die Kondensatoren haben eine erhöhte elektrische und physikalische Stärke, indem sie die Spannung und die thermischen Betriebsgrenzen hoch halten.
Die Elemente auf der Leiterplatte (Printed Circuit Board, PCB) sind vollständig DIP-Gehäuse (Dual in Packet) Ku

Yazar hakkında

electropowertr administrator